Grilované kalamáry

Mořská pochoutka.

Suroviny na grilované kalamáry:

  • 1/2 kgkalamárů
  • 3 stroužkyčesneku
  • trochaolivového oleje
  • 1 lžičkapepře
  • 1 lžičkasoli
  • trszelené petrželky

Postup:

1. Kalamáry očistíme, důkladně omyjeme vodou a vysušíme.

2. Osolíme, opepříme a zalejeme olejem.

3. Připravíme si gril na vysokou teplotu. Kalamáry grilujeme zhruba minutu z každé strany.

4. Poté je odložíme do misky a necháme asi 3 minuty odležet.

5. Poté slejeme šťávu a povrch kalamárů potřeme olejem. Posypeme sekanou petrželkou a česnekem.

6. Ještě jednou vše vložíme na gril a dopečeme.

Grilované kalamáry s hranolkami
Grilované kalamáry s hranolkami