Jarní závitky

Asijská specialita.

Suroviny na jarní závitky:

  • 1/2 kgmletého masa
  • 2 ks vajec
  • 1 ksmrkve
  • 1 kskedlubny
  • 1 kscibule
  • špetkasoli
  • špetkapepře
  • hrstkahub Jidášovo ucho
  • trochasojové omáčky
  • balíkrýžových nudlí
  • balíkrýžového papíru

Postup:

1. Houby si namočíme asi na půl hodiny. Mezitím nakrájíme nadrobno cibulku, nastrouháme kedlubnu a mrkev. V horké vodě spaříme nudle a trochu je pokrájíme.

2. Zeleninu dáme do misky, přidáme houby, mleté maso, trošku sojové omáčky, sůl, pepř, 1 celé vejce a z druhého jen žloutek. Vše důkladně smícháme.

3. Bílek z druhého vejce smícháme s kapkou vody a použijeme na namáčení rýžového papíru.

4. Vzniklou směs zabalíme do namočeného rýžového papíru. Opatrně zabalíme, aby se plátky neprotrhly a směs se nedostala ven.

5. Závitky smažíme na pánvi nebo ve fritovacím hrnci do zlatova.

6. Rolky se podávají teplé i studené. Hodí se k nim jako příloha zeleninový salát nebo se mohou namáčet do chilli dresinku.

Jarní závitky
Jarní závitky