Marocký mátový čaj

Mátový čaj je v Maroku tradiční nápoj. Je to vynikající osvěžení i v parném dni.

Suroviny na mátový čaj:

  • 1 lžícezeleného čaje
  • hrstmáty (mátových lístků)
  • 1/4 hrnkucukru
  • 1 litrhorké vody

Postup:

1. Vodu necháme chvíli povařit a potom 3/4 litru nalejeme do konvice. Zakroužíme konvicí, aby se vodou ohřála.

2. Do konvice přidáme lístky máty, zelený čaj, cukr a zbytek vody. Opět konvicí zakroužíme a nalejeme čaj do jedné skleničky, a poté jej zase nalejeme zpět do konvice. Pomůže to rozpustit cukr.

3. Necháme vyluhovat asi 5 minut.

4. Poté do sklenice přidáme pár lístků máty. Podáváme ve vysokých uzkých sklenicích nebo hrnečcích. Čaj z konvice naléváme z výšky, aby vzniklo trochu pěny.

Příprava marockého čaje s berberem Ibrahimem
Příprava marockého čaje s berberem Ibrahimem