Pštrosí steak

Africká pochoutka.

Suroviny na pštrosí steak:

  • 1 plátek pštrosího masa
  • špetkasoli
  • špetkapepře
  • 5 lžícolivového oleje
  • 1 lžička provensálských bylinek
  • 1/2 lžičky mleté papriky
  • 1 kscibule

Postup:

1. Plátek masa osolíme a opepříme. Přidáme bylinky, papriku a nakrájenou cibuli. Zelejeme olivovým olejem a necháme 2 hodiny marinovat.

2. Odleželé maso zprudka opečeme z obou stran na dobře rozehřáté pánvi nebo na roštu grilu. Růžový steak, tzv. rare, opékáme 2,5 minuty z každé strany. Středně propečený steak, tzv. medium, opékáme 4 minuty z každé strany. Propečený steak, tzv. well done steak, opékáme 4,5 minuty z každé strany.

3. Po stažení z ohně necháme maso ještě 5 minut odpočinout v teple, aby se v něm uvolnila šťáva a vůně. Teprve pak steaky servírujeme.

Pštrosí steak s pečenými brambory
Pštrosí steak s pečenými brambory