Čočkové karbenátky

Tradiční srílanské jídlo, které ve městě seženete na každém rohu a v autobuse či ve vlaku jej vám naservírují přímo pod nos.

Suroviny na karbenátky:
  • 1 šálek červené čočky
  • 1 ks cibule
  • 2 ks zelené chilli papřičky
  • 1 snítka kari lístků
  • 2 a ½ ks zázvoru
  • ½ lžičky soli
  • trocha oleje na smažení

Postup:

  • Čočku namočte na 2 hodiny do vody, poté rozmělněte se dvěma lžícemi vody.
  • Promíchejte nakrájenou cibuli, chilli, kari lístky, sůl a rozemletý zázvor s čočkou.
  • Vytvarujte kuličky a uložte je do umělohmotného pytlíku (nebo banánového listu).
  • Rozehřejte olej, opatrně naskládejte do oleje a smažte dozlatova.
Čočkové karbenátky