Vydatné kokosové kari z červené čočky. Nejčastější příloha k rice & curry.
Suroviny na dhal:
- 200 g červené čočky
- 100 ml kokosového krému
- 400 ml kokosového mléka
- 4 ks zelené chilli papričky
- 3 stružky česneku
- 1 ks červené cibule
- 1 lžička kari
- 1 lžička drceného kmínu
- ½ lžičky mletého hořčičného semínka (nemusí být)
- ½ lžičky mletého chilli
- kousek skořice
- 8 ks kari listů
- 1 lžička soli
- špetka pepře
- 2 lžíce oleje
Postup:
- Čočku propláchneme a smícháme v hrnci se všemi ingrediencemi kromě kokosového mléka a krému.
- Pokud jste si připravili kokosové mléko a krém z čerstvého kokosu, nalejte do hrnce pouze kokosové mléko. Pokud máte koupený kokosový krém, nalejte do hrnce vodu a asi 1/4 objemu kokosového krému.
- Vaříme pod pokličkou asi 20-25 minut na mírném ohni. Poté přilejeme zbylý kokosový krém a vaříme bez pokličky ještě asi 5 minut.
- Podáváme s rýží.
