Grilované kalamáry

Milovníci mořských jídel si určitě nesmí nechat ujít grilované kalamáry.

Suroviny na kalamáry:
  • ½ kg kalamárů
  • 3 stroužky česneku
  • trocha olivového oleje
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžička soli
  • trs zelené petrželky

Postup:

  • Kalamáry očistíme, důkladně omyjeme vodou a vysušíme.
  • Osolíme, opepříme a zalejeme olejem.
  • Připravíme si gril na vysokou teplotu. Kalamáry grilujeme zhruba minutu z každé strany.
  • Poté je odložíme do misky a necháme asi 3 minuty odležet.
  • Poté slejeme šťávu a povrch kalamárů potřeme olejem. Posypeme sekanou petrželkou a česnekem.
  • Ještě jednou vše vložíme na gril a dopečeme.
Grilované kalamáry s hranolkami