Jarní závitky

Jedna z mých nejoblíbenějších asijských pochoutek.

Suroviny na závitky:
  • ½ kg mletého masa
  • 2 ks vajec
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks kedlubny
  • 1 ks cibule
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • hrstka hub Jidášovo ucho
  • trocha sojové omáčky
  • balík rýžových nudlí
  • balík rýžového papíru

Postup:

  • Houby si namočíme asi na půl hodiny. Mezitím nakrájíme nadrobno cibulku, nastrouháme kedlubnu a mrkev. V horké vodě spaříme nudle a trochu je pokrájíme.
  • Zeleninu dáme do misky, přidáme houby, mleté maso, trošku sojové omáčky, sůl, pepř, 1 celé vejce a z druhého jen žloutek. Vše důkladně smícháme.
  • Bílek z druhého vejce smícháme s kapkou vody a použijeme na namáčení rýžového papíru.
  • Vzniklou směs zabalíme do namočeného rýžového papíru. Opatrně zabalíme, aby se plátky neprotrhly a směs se nedostala ven.
  • Závitky smažíme na pánvi nebo ve fritovacím hrnci do zlatova.
  • Rolky se podávají teplé i studené. Hodí se k nim jako příloha zeleninový salát nebo se mohou namáčet do chilli dresinku.
Jarní závitky