Jedna z mých nejoblíbenějších asijských pochoutek.
Suroviny na závitky:
- ½ kg mletého masa
- 2 ks vajec
- 1 ks mrkve
- 1 ks kedlubny
- 1 ks cibule
- špetka soli
- špetka pepře
- hrstka hub Jidášovo ucho
- trocha sojové omáčky
- balík rýžových nudlí
- balík rýžového papíru
Postup:
- Houby si namočíme asi na půl hodiny. Mezitím nakrájíme nadrobno cibulku, nastrouháme kedlubnu a mrkev. V horké vodě spaříme nudle a trochu je pokrájíme.
- Zeleninu dáme do misky, přidáme houby, mleté maso, trošku sojové omáčky, sůl, pepř, 1 celé vejce a z druhého jen žloutek. Vše důkladně smícháme.
- Bílek z druhého vejce smícháme s kapkou vody a použijeme na namáčení rýžového papíru.
- Vzniklou směs zabalíme do namočeného rýžového papíru. Opatrně zabalíme, aby se plátky neprotrhly a směs se nedostala ven.
- Závitky smažíme na pánvi nebo ve fritovacím hrnci do zlatova.
- Rolky se podávají teplé i studené. Hodí se k nim jako příloha zeleninový salát nebo se mohou namáčet do chilli dresinku.
