Kottu rótí

Nasekané kousky rótí placek se zeleninou, kuřecím a vajíčkem.

Suroviny na těsto:
  • 1½ šálku pšeničné hladké mouky
  • 1½ lžíce másla
  • ½ lžičky soli
  • ⅔ šálku vody
  • trocha oleje na pokropení těsta a na smažení
Suroviny na kottu rótí:
  • 1 ks cibule
  • 1 ks mrkve
  • ¼ hlávky bílého zelí
  • 4 ks vejce
  • 200 g kuřecího masa
  • 1 ks pórku
  • 3 ks zelených chilli papriček
  • 16 ks kari listů
  • 3 stroužky česneku
  • kousek drceného zázvoru
  • špetka soli

Postup:

  • Smíchejte ingredience na těsto a pořádně ho propracujte. Vytvořte z něj kuličky, potřete olejem a nechte odpočinout. Poté z kuliček vytvořte tenké placky a osmažte na oleji dozlatova. Jakmile bude placka usmažená, nakrájejte ji na tenké plátky.
  • Na trošce oleje usmažte kari listy, česnek a zázvor. Přidejte směs zelí, mrkve, pórku, cibule a chilli papriček. Poté smíchejte s vejci, kuřecím masem, drceným zázvorem, pořádně promíchejte a osmažte.
  • Nakonec přidejte nakrájené placky a promíchejte celou směs.
Kottu rótí