Krevetové rice & curry

Národní srílanské jídlo, které se skládá z rýže a několika různých omáček. Každý si své rice & curry poskládá podlé své chuti.

Suroviny na rice & curry:
  • 500 g krevet
  • 1 ks cibule
  • 1 ks zelené papriky
  • 2 větvičky koriandru
  • 1 ks rajčete
  • 1 lžička chilli
  • 1 lžička kari
  • 1 lžička kurkumy v prášku
  • 1 šálek kokosového mléka
  • špetka soli

Postup:

  • Nejdříve si oloupeme a připravíme krevety. Poté si nakrájíme cibuli, papriku a rajče.
  • Do pánve dáme všechny suroviny (kromě kokosového mléka) a smícháme. Pak přidáme asi 3 lžíce vody a vaříme pár minut, dokud nejsou krevety uvařené. Nakonec přidáme kokosové mléko a vaříme ještě pár minut.
  • Podáváme s rýží a dalšími srílanskými pochutinami, jako např. dhalem, chilli, žakii aj.
Rice & curry