Národní srílanské jídlo, které se skládá z rýže a několika různých omáček. Každý si své rice & curry poskládá podlé své chuti.
Suroviny na rice & curry:
- 500 g krevet
- 1 ks cibule
- 1 ks zelené papriky
- 2 větvičky koriandru
- 1 ks rajčete
- 1 lžička chilli
- 1 lžička kari
- 1 lžička kurkumy v prášku
- 1 šálek kokosového mléka
- špetka soli
Postup:
- Nejdříve si oloupeme a připravíme krevety. Poté si nakrájíme cibuli, papriku a rajče.
- Do pánve dáme všechny suroviny (kromě kokosového mléka) a smícháme. Pak přidáme asi 3 lžíce vody a vaříme pár minut, dokud nejsou krevety uvařené. Nakonec přidáme kokosové mléko a vaříme ještě pár minut.
- Podáváme s rýží a dalšími srílanskými pochutinami, jako např. dhalem, chilli, žakii aj.
