Marocký mátový čaj

Mátový čaj je v Maroku tradiční nápoj. Je to vynikající osvěžení i v parném dni.

Suroviny na mátový čaj:
  • 1 lžíce zeleného čaje
  • hrst máty (mátových lístků)
  • ¼ šálku cukru
  • 1 l horké vody

Postup:

  • Vodu necháme chvíli povařit a potom 3/4 litru nalijeme do konvice. Zakroužíme konvicí, aby se vodou ohřála.
  • Do konvice přidáme lístky máty, zelený čaj, cukr a zbytek vody. Opět konvicí zakroužíme a nalijeme čaj do jedné skleničky, a poté jej zase nalijeme zpět do konvice. Pomůže to rozpustit cukr.
  • Necháme vyluhovat asi 5 minut.
  • Poté do sklenice přidáme pár lístků máty. Podáváme ve vysokých uzkých sklenicích nebo hrnečcích. Čaj z konvice naléváme z výšky, aby vzniklo trochu pěny.
Příprava marockého čaje s berberem Ibrahimem