Pani pol

Neboli omeletky z kokosového mléka. Tradiční srílanská snídaně.

Suroviny na omeletku:
  • 1 šálek mouky
  • 2 ks vajec
  • ½ šálku vody
  • ¾ šálku mléka
  • špetka soli
  • kousek másla na potření
Suroviny na náplň:
  • 1 šálek palmového nebo zlatého sirupu
  • 1 lusk kardamonu
  • 3 ks hřebíčku
  • ½ tyčinky skořice
  • 1 šálek sušeného kokosu
  • ½ lžičky vanilky
  • špetka soli
  • 1/4 šálku vody
  • 2 ks banánů

Postup:

  • Do mísy vložte všechny ingredience na omeletu a míchejte tak dlouho, dokud neuhnětete hladkou směs bez hrudek. Nechte odležet asi půl hodiny.
  • Mezitím si připravte náplň. Na pánev nalejte sirup a smíchejte s kořením. Jakmile směs začne vařit, ztlumte oheň a nechte vařit asi 5 minut. Pak přidejte sušený kokos a promíchejte. Nakonec přidejte vodu. Nechte na ohni asi 10 minut, dokud kokos neztmavne a nezkaramelizuje. Poté nechte vychladnout.
  • Nakrájejte si banány na tenká kolečka.
  • Na pánvi rozehřejte kapku oleje a přidejte trochu těsta, které souměrně rozlejte. Když se konečky omeletky začnou kroutit, otočte je a osmažte druhou stranu. Takto opakujte, dokud nespotřebujete všechno těsto.
  • Když jsou všechny omeletky připravené, začněte je plnit 1-2 lžícemi náplně a přidejte pár koleček nakrájeného banánu. Poté omeletky srolujte a vršek můžete rovněž přizdobit jednou lžičkou směsi. Můžete zalít trochou sirupu nebo medu.
Pani pol