Papadum

Srílanské chlebové křupavé placky. Podávají se většinou jako příloha k rice & curry.

Suroviny na papadum:
  • 2 šálky mouky z cizrny
  • 1 lžička drceného pepře
  • 1 lžička drceného kmínu
  • ½ lžičky soli
  • 1 stroužek česneku
  • ¼ šálku vody
  • ½ lžičky kajenského pepře
  • 2 lžičky rostlinného oleje

Postup:

  • Do misky dejte mouku, mletý pepř, drený kmín a sůl.
  • Přidejte prolisovaný stroužek česneku a dobře promíchejte.
  • Přidejte vodu.
  • Všechny suroviny spolu důkladně promíchejte, dokud nevznikne pevné, sušší těsto.
  • Asi 2-3 minuty těsto hněťte, dokud nebude hladké.
  • Těsto rozdělte na rovnoměrné kuličky, ze kterých vytvořte malé placičky.
  • Každou placičku posypejte špetkou kajenského pepře. Tím jí dodáte trochu pikantní chuť.
  • Pečte v troubě na 150° C po dobu 15-25 minut, dokud nebudou placky suché a křupavé. Můžete péct i na pánvi.
Papadum (ilustrační fotografie)