Srílanské chlebové křupavé placky. Podávají se většinou jako příloha k rice & curry.
Suroviny na papadum:
- 2 šálky mouky z cizrny
- 1 lžička drceného pepře
- 1 lžička drceného kmínu
- ½ lžičky soli
- 1 stroužek česneku
- ¼ šálku vody
- ½ lžičky kajenského pepře
- 2 lžičky rostlinného oleje
Postup:
- Do misky dejte mouku, mletý pepř, drený kmín a sůl.
- Přidejte prolisovaný stroužek česneku a dobře promíchejte.
- Přidejte vodu.
- Všechny suroviny spolu důkladně promíchejte, dokud nevznikne pevné, sušší těsto.
- Asi 2-3 minuty těsto hněťte, dokud nebude hladké.
- Těsto rozdělte na rovnoměrné kuličky, ze kterých vytvořte malé placičky.
- Každou placičku posypejte špetkou kajenského pepře. Tím jí dodáte trochu pikantní chuť.
- Pečte v troubě na 150° C po dobu 15-25 minut, dokud nebudou placky suché a křupavé. Můžete péct i na pánvi.
