Pol rótí

Vydatné kokosové kari z červené čočky. Nejčastější příloha k rice & curry.

Suroviny na pol rótí:
  • 2 šálky hladké mouky
  • 1 šálek kokosu
  • 1 lžička soli
  • ¾ šálku vody

Postup:

  • V míse smícháme všechny ingredience a vytvoříme měkké a hladké těsto. Necháme jej odpočinout na 30 minut.
  • Těsto rozdělíme na 6-8 stejných částí. Uděláme kuličky a každou potřeme malým množstvím oleje, aby se nám nelepily.
  • Z každé kuličky uděláme rovnoměrnou placičku, hrubou asi 0,5 cm, kterou smažíme na pánvi z každé strany asi 2 minuty, dokud nezhnědnou.
  • Podáváme např. s dhalem (čočkou) nebo na sladko s palmovým sirupem či máslem a džemem.
Pol rótí