Pštrosí steak

Pro nás možná trochu netradiční, ale v Africe běžná pochoutka.

Suroviny na steak:
  • 1 plátek pštrosího masa
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • 5 lžíc olivového oleje
  • 1 lžička provensálských bylinek
  • ½ lžičky mleté papriky
  • 1 ks cibule

Postup:

  • Plátek masa osolíme a opepříme. Přidáme bylinky, papriku a nakrájenou cibuli. Zelejeme olivovým olejem a necháme 2 hodiny marinovat.
  • Odleželé maso zprudka opečeme z obou stran na dobře rozehřáté pánvi nebo na roštu grilu. Růžový steak, tzv. rare, opékáme 2,5 minuty z každé strany. Středně propečený steak, tzv. medium, opékáme 4 minuty z každé strany. Propečený steak, tzv. well done steak, opékáme 4,5 minuty z každé strany.
  • Po stažení z ohně necháme maso ještě 5 minut odpočinout v teple, aby se v něm uvolnila šťáva a vůně. Teprve pak steaky servírujeme.
Pštrosí steak s pečenými brambory (ilustrační fotografie)