Pro nás možná trochu netradiční, ale v Africe běžná pochoutka.
Suroviny na steak:
- 1 plátek pštrosího masa
- špetka soli
- špetka pepře
- 5 lžíc olivového oleje
- 1 lžička provensálských bylinek
- ½ lžičky mleté papriky
- 1 ks cibule
Postup:
- Plátek masa osolíme a opepříme. Přidáme bylinky, papriku a nakrájenou cibuli. Zelejeme olivovým olejem a necháme 2 hodiny marinovat.
- Odleželé maso zprudka opečeme z obou stran na dobře rozehřáté pánvi nebo na roštu grilu. Růžový steak, tzv. rare, opékáme 2,5 minuty z každé strany. Středně propečený steak, tzv. medium, opékáme 4 minuty z každé strany. Propečený steak, tzv. well done steak, opékáme 4,5 minuty z každé strany.
- Po stažení z ohně necháme maso ještě 5 minut odpočinout v teple, aby se v něm uvolnila šťáva a vůně. Teprve pak steaky servírujeme.
