Rótí

Pšeničné placky plněné zeleninou a kuřecím masem. Tradiční srílanské jídlo.

Suroviny na těsto:
  • 1½ šálku pšeničné hladké mouky
  • 1½ lžíce másla
  • ½ lžičky soli
  • ⅔ šálku vody
  • trocha oleje na pokropení těsta a na smažení
Suroviny na rótí:
  • 1 ks cibule
  • 1 ks mrkve
  • ¼ hlávky bílého zelí
  • 1 ks vejce
  • 200 g kuřecího masa

Postup:

  • Smíchejte ingredience na těsto a pořádně ho propracujte. Vytvořte z něj kuličky, potřete olejem a nechte odpočinout. Poté z kuliček vytvořte tenké placky a osmažte na oleji do zlatova.
  • Nakrájejte cibuli, zelí a kuřecí na malé kousky a nastrouhejte mrkev. Vše smíchejte s vejcem. Osmažte na oleji.
  • Vzniklou směs naplňte do připravených osmažených placek a důkladně zabalte do čtvercového tvaru. Můžete podávat.
Rótí