Smažené obalované banány

Tradiční asijský dezert, na kterém jsme si pochutnali v jedné srílanské restauraci.

Suroviny na banány:
  • ¼ l rostliného oleje
  • 4 ks banánů
  • trocha medu
Suroviny na těstíčko:
  • 120 g hladké mouky
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • 2 lžíce cukru
  • ¼ lžičky soli
  • 25 g strouhaného kokosu
  • 350 ml vlažné vody

Postup:

  • Ingredience na těstíčko smíchejte dohromady a promíchejte s 350 ml vlažné vody.
  • Ve vhodné nádobě rozehřejte vyšší vrstvu oleje.
  • Větší banány krájejte na kousky, menší jen rozkrojte.
  • Namáčejte je v těstíčku a smažte dozlatova, měly by stačit tři až čtyři minuty.
  • Nechte okapat přebytečný olej a podávejte, podle chuti poprášené kokosem nebo zakápnuté medem.
Smažené obalované banány