Tradiční asijský dezert, na kterém jsme si pochutnali v jedné srílanské restauraci.
Suroviny na banány:
- ¼ l rostliného oleje
- 4 ks banánů
- trocha medu
Suroviny na těstíčko:
- 120 g hladké mouky
- ½ lžičky prášku do pečiva
- 2 lžíce cukru
- ¼ lžičky soli
- 25 g strouhaného kokosu
- 350 ml vlažné vody
Postup:
- Ingredience na těstíčko smíchejte dohromady a promíchejte s 350 ml vlažné vody.
- Ve vhodné nádobě rozehřejte vyšší vrstvu oleje.
- Větší banány krájejte na kousky, menší jen rozkrojte.
- Namáčejte je v těstíčku a smažte dozlatova, měly by stačit tři až čtyři minuty.
- Nechte okapat přebytečný olej a podávejte, podle chuti poprášené kokosem nebo zakápnuté medem.
