V Thajsku ani v Kambodži nenajdete stánek, kde by neprodávali moučné červy, tarantule, štíry, hady atd. Neodolali jsme a jednoho hada jsme vyzkoušeli. Bude to znít divně, ale nelitovali jsme.
Suroviny na smaženého hada:
- 500 g staženého hada
- 1 šálek sherry
- ½ šálku italského salátového dresinku
- ½ lžíce černého pepře
- ½ lžíce nového koření
- ¼ lžíce citrónové šťávy
- trochu hladké mouky
Postup:
- Staženého hada pokrájíme na kousky o velikosti 3 cm.
- Kousky hada nejprve marinujeme ve směsi sherry, pepře, nového koření, citrónové šťávy a italského dresinku po dobu dvou hodin.
- Poté jednotlivé kousky hada osušíme a obalíme v mouce.
- Smažíme při teplotě oleje kolem 170 °C, 10-15 minut. Během smažení několikrát plátky obrátíme, dokud nezezlátnou.
- Osušíme přebytečný olej a podáváme.
