Smažený had

V Thajsku ani v Kambodži nenajdete stánek, kde by neprodávali moučné červy, tarantule, štíry, hady atd. Neodolali jsme a jednoho hada jsme vyzkoušeli. Bude to znít divně, ale nelitovali jsme.

Suroviny na smaženého hada:
  • 500 g staženého hada
  • 1 šálek sherry
  • ½ šálku italského salátového dresinku
  • ½ lžíce černého pepře
  • ½ lžíce nového koření
  • ¼ lžíce citrónové šťávy
  • trochu hladké mouky

Postup:

  • Staženého hada pokrájíme na kousky o velikosti 3 cm.
  • Kousky hada nejprve marinujeme ve směsi sherry, pepře, nového koření, citrónové šťávy a italského dresinku po dobu dvou hodin.
  • Poté jednotlivé kousky hada osušíme a obalíme v mouce.
  • Smažíme při teplotě oleje kolem 170 °C, 10-15 minut. Během smažení několikrát plátky obrátíme, dokud nezezlátnou.
  • Osušíme přebytečný olej a podáváme.
Smažený had