Špízy z žirafy, zebry, kudu a oryxe

Špíž po africku s žirafou, zebrou, kudu a oryxem.

Suroviny na špíz:
  • 1 plátek masa z žirafy, zebry, antilopy kudu a oryxe
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • špetka mleté papriky
  • 1 ks červené a zelené papriky
  • 1 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • trocha oleje

Postup:

  • Maso nakrájíme na velké kostky, mírně naklepeme a potřeme česnekem utřeným se solí. Popraprikujeme, opepříme a pokropíme olejem. Necháme v chladu odležet.
  • Nakrájíme si cibuli a papriky na vetší kusy.
  • Na jehlu napichujeme na střídačku kostky masa jednotlivých zvířat, které prokládáme kousky cibule a papriky.
  • Grilujeme na roštu nebo dáme péct do trouby nad otevřený pekáč. Občas podléváme. Nakonec špízy v troubě krátce grilujeme. Lze potřít i různou marinádou.
Špíz z žirafy, zebry, kudu a oryxe s bramborovou kaší se sýrem