Thajské nudle

Jedna z nejznámějších asijských tradičních jídel - (rýžové) nudle se zeleninou a samozřejmě s čínskými hůlkami.

Suroviny na nudle:
  • 1 balík rýžových nudlí
  • 3-4 ks vajec
  • 1ks menší cibule
  • 100 g klíčků
  • ½ svazku jarní cibulky
  • ¼ hlávky nakrájeného zelí (čerstvého, ne sterilovaného)
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks limetky
  • trocha oleje
  • trocha sojové omáčky
  • špetka chilli
  • špetka soli
  • 2 plátky kuřečího masa

Postup:

  • Nudle namočíme do teplé vody a necháme odstát, dokud nezměknou. Mezitím si nakrájíme kuřecí maso na malé kousky.
  • Na oleji osmažíme maso, poté do pánve přidáme sojovou omáčku a okapané nudle. Chvíli necháme restovat. Poté vše vyjmeme.
  • Osmažíme vajíčka, přidáme nakrájenou cibuli, cibulku, zelí, mrkev a klíčky. Vše orestujeme.
  • Přidáme zpět maso s nudlemi a vše dobře promícháme. Osolíme a přidáme chilli. Restujeme dalších 5 - 10 minut.
  • Nakonec hotové jídlo ještě pokapeme limetkou a podáváme.
Thajské nudle