Špíz z žirafy, zebry, kudu a oryxe

Africká pochoutka.

Suroviny na špíz z žirafy, zebry, kudu a oryxe:

  • 1 plátek masa z žirafy, zebry, antilopy kudu a oryxe
  • špetkasoli
  • špetkapepře
  • špetkamleté papriky
  • 1 ksčervené a zelené papriky
  • 1 kscibule
  • 3 stroužky česneku
  • trocha oleje

Postup:

1. Maso nakrájíme na velké kostky, mírně naklepeme a potřeme česnekem utřeným se solí. Popraprikujeme, opepříme a pokropíme olejem. Necháme v chladu odležet.

2. Nakrájíme si cibuli a papriky na vetší kusy.

3. Na jehlu napichujeme na střídačku kostky masa jednotlivých zvířat, které prokládáme kousky cibule a papriky.

4. Grilujeme na roštu nebo dáme péct do trouby nad otevřený pekáč. Občas podléváme. Nakonec špízy v troubě krátce grilujeme. Lze potřít i různou marinádou.

Špíz z žirafy, zebry, kudu a oryxe s bramborovou kaší se sýrem
Špíz z žirafy, zebry, kudu a oryxe s bramborovou kaší se sýrem